קפיצה קטנה למזרח, והפעם להודו, הפייבוריט של הישראלים. סיפור האהבה במטבח ההודי מתחיל בפשטות, ירקות ומוצרי חלב בסיסיים, לרב ללא בשר וכמה שיותר חריף יותר טוב, והתוצאה הסופית היא אוכל עשיר בטעמים עמוקים וטעימים להפליא. סוד הקסם של המטבח ההודי הוא אופן השימוש בתבלינים, שהופכים כל מאכל פשוט לעולם של טעמים. גם כשעוזבים את הודו, הודו לא עוזבת אותך, האוכל רחוב האהוב מגיע גם אליכם למטבח, והחדשות הטובות הן שגם ההכנה לא קשה במיוחד. סידרנו לכם את החמישייה הכי טובה. אוכל רחוב בהודו- שחס וחלילה לא תפספסו / נסיה גבאי
סמוסה
במשולש המטוגן סביר להניח שכבר נתקלתם, האוכל רחוב הנפוץ ביותר בהודו. הוא אולי נראה כמו בורקס, אבל בהחלט יותר טעים. הסמוסה היא חלק בלתי נפרד מביקור בהודו, מנה ראשונה קלאסית. מאפה הבצק משלב בתוכו תפוחי אדמה, בצל ואפונה, מתובל בניחוחות הודיים ומוגש לצד רוטב חריף, תופתעו או לא, גם טחינה עובדת נהדר לצד הסמוסה. אפשר לומר שהוא החטיף האהוב ביותר על ידי תיירים בהודו, והחלק הטוב הוא שניתן להשיג אותו בכל פינה ובמחיר מצחיק.
מסאלה דוסה
אחד המאכלי רחוב האהובים ביותר בהודו (ובעיקר עליי) הוא המסאלה דוסה, מעין קרפ דקיק עטוף בכל טוב. הקרפ הדקיק עשוי משילוב של קמח אורז וקמח עדשים, כשבתוכו תפוחי אדמה או גבינה, פלפל חריף והרבה הרבה אהבה לתיבול ההודי, הקרפ המגולגל מגיע לצד צ'טני (מטבל הודי פיקנטי) או יוגורט. כל העניין הדוסה מסתכם בבצק עשוי טוב ודק. הקרפ הפופולרי נפוץ בכל המדינה, וטוב שכך. אהבה מביס ראשון.
פקורה
הטיגון הוא חלק בלתי נפרד מהמטבח ההודי, גם הפקורה הוא שילוב מנצח של פלחי ירקות קטנים ומטוגנים, עטופים בגרסה ההודית של טמפורה, שלרב עשויה מקמח חומוס או קמח עדשים. בדרך כלל משתמשים בתפוחי אדמה, כרובית, בצל ואפילו גבינה, לעתים בתוספת עלי תרד. הסוד של הפקורה, הוא שהירקות חייבים להיות חתוכים קטן, כך שבטיגון התוכן והציפוי יטוגנו באותה מידה. אחד הנשנושים המובחרים בהודו. את המעדן ההודי תוכלו להשיג כמעט בכל דוכן ברחבי הודו, אתם חייבים לנסות.
אלו פראטה
כמו ששמתם לב, תפוחי האדמה הם מצרך עיקרי במטבח ההודי, אלו פראטה כשמו כן הוא, אלו בהודית פירושו תפוח אדמה, האלו פראטה הוא מעין לחם הודי ממולא בפירה מתובל, ארוחת בוקר הודית קלאסית. במראה ראשון הפראטה מזכירה קצת מלוואח, או קסאדיה מקסיקנית, רק בניחוח הודי, מה שההודים הצליחו להוציא מלחם עם תפוחי אדמה, זה הקסם האמיתי. פשוט טעים להפליא.
מומו
איך אתם מעדיפים את המומו שלכם? מטוגן או מאודה? את הכיסונים הנפלאים האלו אנחנו מכירים מהמזרח, מאכל טיבטי מסורתי, כמות הטיבטים בהודו היא לא נסתרת מהעין, ואיתם דוכני המומו הפזורים בכל פינה. הכיסונים הנפלאים הללו מלאים בדרך כלל במילוי צמחוני, בצל, גזר, כרוב ושאר ירקות. אך אם אתם מעדיפים משהו אחר, אז מגוון מילויים, עוף, גבינה ותרד, וכמובן תפוחי אדמה. הגרסה המאודה היא ללא ספק המקורית, וגם הטעימה יותר.
גם אתם רעבים? מצאו את הטיסה הכי זולה להודו >>